Nieuws

Maart 2014

Project "Tijdmachine Nederweert"

Januari 2013

In memoriam Toos Knapen-Zwartjens

September 2012

Artikelen over Nederweerts Verleden kunt U vanaf nu ook lezen op de blog van Alfons Bruekers. Zie http://nederweertsverleden.wordpress.com/.

Juli 2012

In het Weekblad voor Nederweert verschijnt sinds 2010 een tweewekelijkse rubriek met als titel "Nederweerts Verleden" van de hand van Alfons Bruekers. Korte artikeltjes over gevarieerde onderwerpen uit de geschiedenis van Nederweert, Ospel en Leveroy. Klik hier voor een index. Een deel van de reeds verschenen artikelen is on_line beschikbaar via het digitale archief van het Weekblad voor Nederweert. Reacties of suggesties? Zie gastenboek.

Januari 2012

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagavond 27 januari in Zaal Briels in Schoor de officiƫle presentatie plaats van het boek "Schoor, Roeven en Kraan". Het verscheen als deel 8 in de historische serie "Nederweerts Verleden", uitgegeven door de Stichting Geschiedschrijving Nederweert. Klik hier voor meer informatie.

September 2011

De voorintekening van het nieuwe boek "Nederweerts Verleden, Schoor, Roeven en Kraan", waarin Frits Knapen zijn herinneringen over het zuidelijke deel van de gemeente Nederweert te boek stelt, loopt als een trein. De bestellingen stromen binnen en dat bewijst dat Nederweerts verleden nog altijd een grote belangstelling geniet.
Vóórintekenen op dit fraaie boek tegen gereduceerde prijs kan nog tot 1 november.

Juli 2011

Het nieuwste boek in de serie Nederweerts Verleden is getiteld "Schoor, Roeven en Kraan". Het is van de hand van Frits Knapen en beschrijft de geschiedenis van de drie Nederweerter buurtschappen in de periode 1800-1950. Het boek verschijnt in de winter van 2011/2012. Tot 1 november kunt U intekenen tegen sterk gereduceerd tarief.
Klik hier voor meer informatie.

Maart 2011

Toneelvereniging De Krottepoffers presenteert een nieuw toneelstuk: ’Aaf en aan oppe Mössebaan’. Een voorstelling over Nederweert omstreeks 1800, toen ’de kleine gifschieter’ Napoleon de scepter zwaaide en smokkelen over de Mössebaan bijna een dagelijkse bezigheid was. Gerard Kessels schreef het verhaal, met behulp van de encyclopedische kennis van Alfons Bruekers.
Gerard Kessels en Alfons Bruekers werden hierover geïnterviewd door Ruud Maas.
Klik hier voor het volledige interview.

November 2010

De voorzitter van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert, Alfons Bruekers, is vanaf november 2010 ook voorzitter van de gemeentelijke Erfgoedcommissie. Deze commissie, die de opvolger is van de vroegere Monumentencommissie, adviseert het gemeentebestuur over het cultureel erfgoed in de gemeente Nederweert.
Nederweert past goed op haar erfgoed

Augustus 2010

Reeds geruime tijd verzorgt de Stichting Geschiedschrijving excursies en lezingen voor heemkundigen en historisch geïnteresseerden. Met name de excursie door de historische kern van Nederweert is populair bij groepen, zoals deelnemers aan een familiereünie.
Klik hier voor de mogelijkheden.

Mei 2010

Opnieuw zijn de pagina’s met historisch bronnenmateriaal uitgebreid. Stamboomonderzoekers en plaatselijke historici krijgen hierdoor een schat aan archiefinformatie op een presenteerblaadje aangeboden.
Klik hier.

Februari 2010

Stichting Geschiedschrijving Nederweert start nieuwe rubriek ’Nederweerts Verleden’ in het Weekblad voor Nederweert.
Klik hier voor de eerste aflevering.

Juli 2009

Jubilerende Stichting Geschiedschrijving Nederweert opent "schatkamer" voor genealogen

Juni 2009

Koninklijke onderscheiding voor Alfons Bruekers

Uitbreiding website

Mei 2009

In memoriam, Mathieu Hermans, zoals verschenen in het "Weekblad voor Nederweert" d.d. 14 mei 2009

Maart 2009

Nieuwe voorpagina ontworpen, de oude kunt u hier nog eens terugzien!

Mei 2008

Artikel: Prijsuitreiking tekenproject basisscholen, zoals verschenen in het "Weekblad voor Nederweert" d.d. 8 mei 2008

Maart 2008

Artikel: Tekenproject, zoals verschenen in het "Weekblad voor Nederweert" d.d. 20 maart 2008

Uitslag Tekenproject Basisscholen Nederweert

December 2007

Persbericht d.d. 12 december 2007

November 2007

Artikel: Enthousiaste ontvangst "Tekenproject", zoals verschenen in het "Weekblad voor Nederweert" d.d. 29 november 2007

Artikel: Oorlogsverhalen van Nederweertenaren, zoals verschenen in het "Weekblad voor Nederweert" d.d. 1 november 2007

Go to top

Copyright Stichting Geschiedschrijving Nederweert