Nieuws - Boek "Nederweerts Verleden: Schoor, Roeven en Kraan" nu verkrijgbaar

Boek "Nederweerts Verleden: Schoor, Roeven en Kraan" nu verkrijgbaar

Mevr. Toos Knapen en Alfons Bruekers, voorzitter van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert
Mevr. Toos Knapen en Alfons Bruekers, voorzitter van de
Stichting Geschiedschrijving Nederweert
(foto: Maria Keizers).

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagavond 27 januari in Zaal Briels in Schoor de officiƫle presentatie plaats van het boek "Schoor, Roeven en Kraan". Het verscheen als deel 8 in de historische serie "Nederweerts Verleden", uitgegeven door de Stichting Geschiedschrijving Nederweert.

Wegens ziekenhuisopname kon de auteur van het boek, Frits Knapen, niet aanwezig zijn. Daarom reikte voorzitter Alfons Bruekers het eerste exemplaar van het boek uit aan zijn echtgenote, mevrouw Toos Knapen. De voorzitter van de in 2012 jubilerende Buurtvereniging Schoor kreeg ook een exemplaar van het boek aangeboden. Hetzelfde gold voor de sponsors, te weten Isidorus, Becs Computers, Kitchen@Home, Hof van Schoor, Takelservice Duyts en Autoservice Saes. Tijdens de avond hield drievoudig Limburgs buuttekampioen Will Knapen een humoristische verhandeling over de geschiedenis van de buurtschappen Schoor, Roeven en Kraan.

Meer dan de helft van de oplage van het boek "Schoor, Roeven en Kraan" werd reeds bij voorintekening verkocht. Voorintekenaars die hebben aangegeven hun bestelling af te halen, kunnen daarvoor terecht bij de fam. Knapen, Burg. van Udenstraat 9 in Nederweert.
Verder is het boek voor € 27,50 te koop bij: De Toverbal, Kerkstraat 14 in Nederweert, Bruna op de Markt in Weert en bij de fam. Knapen, Burg. van Udenstraat 9 in Nederweert.

Go to top

Copyright Stichting Geschiedschrijving Nederweert