Uitgaven - Boeken - Deel VIII

Deel VIII
Schoor, Kraan en Roeven

Schoor, Kraan en Roeven

Verschenen in de winter van 2011 / 2012

Auteur: Frits Knapen

In 1989 verzorgde Frits Knapen in de rubriek "Nederweerts Verleden" in het Weekblad voor Nederweert een twaalftal afleveringen over de geschiedenis van Schoor, Roeven en Kraan in de negentiende en twintigste eeuw. Als motto gebruikte hij het aloude Nederweerter gezegde "Schoor, Roeven en Kraan komen altijd achteraan". Door de geschiedenis van deze buurtschappen te boek te stellen hoopte hij vele geïnteresseerden een dienst te bewijzen en daarmee Schoor, Roeven en Kraan eens een keer ’vooraan’ te plaatsen.

Knapen besloot zijn artikelenreeks te bundelen in een boek, uitgebreid en gecorrigeerd met zijn eigen herinneringen over zijn jeugd op Kraan. Zo raadpleegde hij oude krantenjaargangen van De Maas- en Roerbode en Het Kanton Weert. Maar ook deed hij het nodige spitwerk in archieven en had hij talloze gesprekken met (oud-)bewoners. Dit boek is daardoor niet alleen een historisch overzicht, maar vooral ook zijn persoonlijke kijk op de geschiedenis van de drie buurtschappen.

Niet alleen voor de (oud-)bewoners van Schoor, Roeven en Kraan maar ook voor alle in de geschiedenis van Nederweert geïnteresseerden is dit boek een waardevol bezit. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere onderwijs, bedrijvigheid, uitgaansleven, oude gebruiken en tradities en plaatsnaamkunde. En niet te vergeten een compleet overzicht van alle inwoners en gezinnen in de periode 1900-1910.

Technische gegevens: ca. 150 pag., harde kaft, vele foto’s en kaarten, in zwart/wit en meerkleurendruk.

Het boek is verschenen op 27 januari 2012. De prijs bedraagt €25,00 exclusief verzendkosten.

Klik hier om te bestellen.

Klik hier voor informatie over uitreiking en bezorging.

Go to top

Copyright Stichting Geschiedschrijving Nederweert